Σύντομα[μικρά] χερουβικά κατ' ήχον κλασικών θέσεων.

P

ptz

Guest
-Παραθέτω μία σειρά σύντομων[μικρών] χερουβικών σε κάθε ήχο που στο διάβα της ψαλτικής μου πορείας ''προσάρμοσα'' γιά ανάλογες ανάγκες, πέραν των άλλων κλασικών[Πέτρου-Γρηγορίου-Φωκαέως] και νεωτέρων [Στανίτσα-Γιάννου] που χρησιμοποιώ.
-Ολα προέρχονται από συνδυασμό κλασικών γραμμών χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις και δυσκολίες. Στο κάθε ένα παρατίθεται μία μικρή εισαγωγή παλαιών μελοποιών,καθώς και [2] ''Τριάδι'' πάλι παλαιών.
-Δεν επιζητώ θέση μελοποιού-ούτε και την αξίζω.Απλά συνδύασα σημερινές ψαλτικές ανάγκες εκφράζοντας παράλληλα και μία άποψη.
-Επιζητώ όμως την κατανόησή σας και την καλή σας διάθεση γιά τα τυχόν λάθη[ορθογραφίας κλπ].
-Αυτού του είδους η ενασχόλησή μου έλαβε τέλος και με μία σειρά συντομωτάτων ''Λειτουργικών''.Γιά όλα τα υπόλοιπα έχουν φροντίσει και γιά τα σημερινά ψαλτικά δεδομένα οι αοίδιμοι Διδάσκαλοι με προεξάρχοντα φυσικά τον Λακεδαιμόνιο Πέτρο.Νά είστε καλά.Καλό καλοκαίρι.Π.ΤΖ
 

Attachments

  • Σύντομα[μικρά] χερουβικά κατ' ήχον-κλασικών θέσεων.pdf
    3.9 MB · Views: 1,351

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Πολύ όμορφα και πρακτικά. Σύντομα αλλά χωρίς να γίνονται βιαστικά, και με ωραίες επιλογές κλασσικών θέσεων.

Ευχαριστούμε!
 

Lakedaimonios

Ευάγγελος Θεοδώρου
Πολλές ευχαριστίες στον Δάσκαλο για την ανάρτηση. Γνωρίζω καλά, πως με πολύ μεράκι ασχολήθηκε με την παραπάνω εργασία και αξίζει τον κόπο να δει το φώς της δημοσιότητας γιατί πολλοί θα είναι αυτοί που θα ωφεληθούν. Επί του πρακτέου η ισορροπία, η μικρή έκταση, η κλασικότητα των θέσεων δημιουργούν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά εύχρηστο για τις δεκάδες των λειτουργιών όλο το έτος.
 
Top