Βιογραφικο Παν.Γαλανη.

παναγιωτης1

Galanis.K.Panagiotis
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΓΑΛΑΝΗΣ .Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Πρωτοψάλτης και Χοράρχης, καθηγητής της Βυζ.Μουσικής

- Γεννήθηκε στο Άργος Αργολίδας το 1967 και από μικρή ηλικία είχε έφεση στις καλές τέχνες και δη στη μουσική.
Σε σχετικά μεγάλη ηλικία (18 ετών) ¨ανέβηκε¨ στο αναλόγιο ως βοηθός του Αρχιμανδρίτου πατέρα Καλλίνικου Κορομπόκη(…και νυν βοηθό επισκόπου με τον τίτλο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαυρου…) Ιεροψάλτου τότε του Ι.Ν.Παναγίας Κατακεκρυμμένης Άργους .-Το έτος 1988-1989 και σχεδόν παράλληλα με τις ανώτερες σπουδές του (Ηλεκτρολόγος Τεχνολόγος Μηχανικός) ξεκίνησε να σπουδάζει συστηματικά τη Β.Μ. με ιδιαίτερα μαθήματα στον διακεκριμένο πρωτοψάλτη, μελετητή και καθηγητή της Β.Μ. Παναγιώτη Κωστόπουλο (μαθητή των Δ.Μήτρου, Αθ.Παναγιωτίδη, Β.Γιοβάνογλου, Ι.Μαθιουδάκη Σ.Αβραμίδη, Β.Νόνη ..κ.α…)
-Το 1993 με κατατακτήριες εξετάσεις γράφτηκε στο Δημοτικό Ωδείο Άργους όπου και αποπεράτωσε τις σπουδές του και στην Ευρωπαϊκή μουσική (Θεωρία, Σολφέζ, ορθοφωνία).
-Το 2000 μετεγράφη εις το Ορφικό Ωδείο Αθηνών όπου με καθηγητή τον Χρ.Ζέρβα, (καλλίφωνο πρωτοψάλτη του Ι.Ν.ΑΓ.Τριάδος Νέας Φιλαδέλφειας) μαθητή των Γ.Κακουλίδη και Μαν. Χατζημάρκου, έλαβε με άριστα το δίπλωμα Β.Μ. υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γ.Μαλαφή.
-Έχει λάβει μέρος ως μέλος σε συναυλίες με την χορωδία του Δ.Ω.Άργους και με τη χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών Αργολίδος, ¨Ιάκωβος Ναυπλιώτης¨ ενώ ως χοράρχης έχει δημιουργήσει τον ¨Βυζαντινό Χορό Αργείων¨ με επιτυχημένες εμφανίσεις.
-Έχει ακούσει από αναλογίου τους: Δ.Ιωαννίδη, Δ. Νεραντζή (του οποίου έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια) Χ.Ταλιαδώρο, Σ.Χατζή, Δ. Παικόπουλο, Μ. Χατζημάρκο, Γ.Χατζηχρόνογλου, Χάρη κ΄ Γρηγόρη Νταραβάνογλου τις Αγιορείτικες αδελφότητες Θωμάδων, Δανιηλέων, Καρακαλλινών κ.α.
- Παράλληλα από το 1992 έχει διακονήσει τα αναλόγια των παρακάτω Ιερών Ναών:
-1992-1994: ΑΓ. Γεωργίου Ήρας Άργους
-1994-1995 :Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Κοιλάδας Κρανιδίου
-1995-1997: Παναγίας Κατακεκρυμμένης ‘Αργους
-1998-2000:Τιμίου Προδρόμου Άργους
-2000-2002:Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Ηραίου Άργους
-2002 έως τον Ιανουάριο του 2009 στον Ι.Ν.Ζ.Πηγής Κεφαλαρίου Άργους, και από 1ης 2ου 2009 υπηρετεί ως πρωτοψάλτης μαζί με μέρος της χορωδίας του στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άργους (κοιμητήριο) .
-Μελετά την εξωτερική μουσική (..Αραβοπερσικά μακάμια, δημοτική παράδοση) και εξασκεί τα παρακάτω μουσικά όργανα : Παραδοσιακά κρουστά, Ούτι, Κανονάκι.
-Κατέχει ένα πλήρως ενημερωμένο μουσικό αρχείο από σπάνιες ηχογραφήσεις και όχι μόνο, όπου τις μοιράζεται με το μουσικόφιλο κοινό σε ραδιοφωνική εκπομπή της οποίας είναι παραγωγός στο τοπικό ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.
-Είναι .. τέλος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος <<Ορθόδοξος Ομολογία>> , συλλόγου που φημίζεται για την πλούσια δράση του.

Αγιογραφικο βιογραφικο
ΓΑΛΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Γεννήθηκε στο Άργος το 26-01-1967 και από τη παιδική του ηλικία είχε έφεση στις καλές τέχνες όπως στη μουσική αλλά και στη ζωγραφική.
Έτσι από πολύ νωρίς είχε ασχοληθεί με το ελεύθερο σχέδιο και τη ζωγραφική με παστέλ και με τέμπερες κυρίως, και πολύ λίγο με λάδια.
-Σε ηλικία περίπου είκοσι δύο ετών και με τη παρότρυνση φιλικού προσώπου θέλησε να ασχοληθεί συστηματικά με την Βυζαντινή Αγιογραφία, μιας και αυτό το είδος
ζωγραφικής είναι που τον εξέφραζε περισσότερο, αφού από μικρός βρισκόταν στους
κόλπους της Εκκλησίας.
-Στην αναζήτησή του(….τo 1989..) αυτή γνώρισε τον αγιογράφο Σπ.Βούλγαρη μαθητή του Ι.Χριστίδη Μακεδόνα αγιογράφου, κοντά στον οποίον έμαθε τα μυστικά της Βυζαντινής-Αγιογραφίας-Τοιχογραφίας.
-Με συχνές επισκέψεις στο Άγιον Όρος , καθώς και από βιβλιογραφία (Διονυσίου εκ Φουρνά, Κόντογλου, Βράνου,κ.α..), εικονογραφίες (Πανσέληνου, Θεοφάνους, Τζώρτζη και συγχρόνων όπως Κόντογλου, Βαμπούλη, κ.α) μελετούσε χρωματολογία και τεχνικές.
- Τη φορητή εικόνα εξασκούσε παράλληλα με την τοιχογραφία.
-Για αυτήν πολλά έχει διδαχτεί από τους αγιογράφους αδερφούς Καραχάλιου το 1993-1994 στην Αθήνα.
Το 1993 πήρε την πρώτη προσωπική του δουλειά (Ι.Ν.Αγ.Θεοδώρων Λιμνών ) αφού πρώτα είχε εργαστεί ως βοηθός σε κόγχες Ιερών σε τρούλους, ταβάνια κ.τ.λ…
Έκτοτε έχει φιλοτεχνήσει πλήθος φορητών εικόνων και τοιχογραφιών.
Έχει λάβει μέρος στην Αγιογράφηση των παρακάτω ναών:
-Αγ. Κων/νος Νεστάνης Τριπόλεως ( διακόσμηση κόγχης Ιερού), -Αγ.Ανάργυροι Κεφαλαρίου Άργους( Τέμπλο κ΄όλες τις φορητές ), -Αγ.Δημήτριος Σχοινοχωρίου Άργους (τέμπλο και τοιχογραφία…), - ιδιόκτητο εκκλησάκι σε βίλα ομογενούς εκ Γερμανίας στο Τολό Αργολίδας (τοιχογραφία),- ανατολικό τοίχο στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Κόκλας Άργους(τοιχογραφία) κ.α.
-Κατέχει την τεχνική και για τις δύο σχολές της βυζαντινής αγιογραφία Μακεδονική σχολή( πλατιά τεχνική Πανσέληνος Αστραπάδες κ.τ.λ) και τη Κρητική σχολή (Θεοφάνης, Τζώρτζης, κ.τ.λ) ανάλογα με τη παραγγελία και τα πρωτότυπα.
-Προτιμά όμως τα Κρητικά.
-Έχει λάβει τιμητικό δίπλωμα από τον Δήμο Άργους για την προσφορά του στην τέχνη της Αγιογραφίας
Ζει και εργάζεται στο Άργος με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του
 
Last edited:
Top